Algemene Voorwaarden en Disclaimer behorend bij:

Sandra Habers - Ontdek Jouw Natuur 
Klaproosstraat 13
7135 JP Harreveld 
06 46167405
sandrahabers@hotmail.com 

Sandra Habers wordt vertegenwoordigd door Sandra Habers. Zij is telefonisch bereikbaar op 06-46167405. 

 

Artikel 1. Definities

  1. Eigenaar: Sandra Habers (SH) 
  2. Cursist: degene die zich inschrijft voor het volgen van een workshop.
  3. Cliënt: persoon die een sessie boekt bij SH.
  4. Sessie: diverse sessies, behandelingen, consulten en trainingen, veelal op basis van Access Consciousness® methoden en technieken, Systeemherstel®, Lijfkrachtherstel® en anders.
  5. Workshop: diverse workshops op het gebied van voeding, gezondheid en energiewerk.
  6. Cursus: meerdaagse bijeenkomsten op het gebied van o.a. voeding en tuin.
  7. Overeenkomst: de afspraak voor een sessie, behandelingen, deelname aan een workshop, deelname aan een cursus of aankoop van een fysiek of digitaal product.
  8. Bij het aangaan van de overeenkomst of het accepteren van een offerte impliceert aanvaarding van de toepasselijkheid van deze voorwaarden.

Artikel 2. Toepasselijkheid

  1. Op alle overeenkomsten tussen de eigenaar enerzijds en de cursist of cliënt anderzijds zijn onder uitdrukkelijke uitsluiting van andere Algemene Voorwaarden uitsluitend deze Algemene Voorwaarden van toepassing.
  2. Acceptatie van een (prijs)afspraak c.q. het op andere wijze tot stand komen en/of voortzetten van een overeenkomst houdt in dat de cursist of cliënt de toepassing van de Algemene Voorwaarden heeft aanvaard en afstand doet van de toepasselijkheid van eventuele algemene voorwaarden van de cursist of cliënt
  3. Afwijkingen van deze Algemene Voorwaarden zullen slechts van kracht zijn indien deze schriftelijk door de eigenaar zijn bevestigd. In dit geval blijven de overige bepalingen onverkort van kracht.

Artikel 3. Totstandkoming en wijziging overeenkomst

  1. Een overeenkomst tussen SH en de cursist of cliënt komt tot stand door een schriftelijke acceptatie van de (prijs) afspraak door de cursist of cliënt of een mondelinge bevestiging hiervan.
  2. Indien een acceptatie van een prijsopgave voorbehouden en/of wijzigingen van de zijde van de cursist of cliënt inhoudt, komt de overeenkomst pas tot stand nadat SH schriftelijk heeft ingestemd met deze voorbehouden en/of wijzigingen.
  3. Wijzigingen van dan wel aanvullingen op de overeenkomst komen slechts tot stand nadat beide partijen deze mondeling of schriftelijk hebben bevestigd.

Artikel 4. Duur overeenkomst en ontbinding

  1. Sessies: Tenzij in de overeenkomst anders is bepaald, wordt deze aangegaan voor de duur van sessie. Na afloop van een sessie kan de overeenkomst in overleg tussen beide partijen worden verlengd.
  2. Ieder der partijen is, onverminderd het recht op vergoeding van kosten, schade en rente, gerechtigd de overeenkomst zonder rechterlijke tussenkomst met onmiddellijke ingang bij aangetekende brief te ontbinden indien:
    – De wederpartij één of meer van haar verplichtingen niet is nagekomen en nalatig is aan haar verplichtingen te voldoen binnen een aan haar bij aangetekende brief voor nakoming gestelde termijn, tenzij de tekortkoming(en) van dusdanige aard of geringe betekenis is(zijn) dat deze in redelijkheid geen ontbinding rechtvaardigen.
    – Voor de wederpartij faillissement of surseance van betaling wordt aangevraagd of verleend, dan wel maatregelen worden getroffen die duiden op beëindiging of staking van de onderneming.

Artikel 5. Annulering en vergoeding van investering

  1. Annulering van een afspraak, workshop of training dient uiterlijk 24 uur vóór het afgesproken tijdstip te geschieden.
  2. Voor annulering van behandelingen of training gelden de volgende annuleringsvoorwaarden:
    Bij annulering tot 24 uur voor aanvang van een sessie, workshop of training is de cliënt of cursist geen kosten verschuldigd. Bij annulering binnen 24 uur voor aanvang van een sessie, workshop of training is de cliënt/cursist 100% van het bedrag voor de sessie, workshop of cursus verschuldigd, tenzij bij de annulering direct een nieuwe afspraak wordt gemaakt. Indien de nieuwe afspraak wederom wordt geannuleerd, is de cliënt alsnog 100% van het bedrag voor de sessie, workshop of cursus verschuldigd, ongeacht het tijdstip van annulering.
    Indien de cliënt/cursist zonder voorafgaande berichtgeving niet verschijnt op een afspraak voor een sessie, workshop en/of cursus, is de cliënt/cursist 100% van het bedrag voor de sessie, workshop, cursus verschuldigd. SH is in redelijkheid gerechtigd een reeds geplande afspraak te wijzigen voor wat betreft de datum en het tijdstip. SH zal dit naar vermogen uiterlijk 48 uur voor het afgesproken tijdstip aan cursist of cliënt kenbaar maken. Cursist of cliënt heeft te allen tijde het recht de afspraak bij een wijziging door SH te annuleren zonder dat cursist of cliënt hiervoor kosten aan SH verschuldigd is.
  3. Bij deelname annulering, door de cursist of cliënt, voor een reeds vooraf betaalde workshop, cursus of sessie en de vraag om het bedrag terug te storten, worden €10,- incl. administratiekosten in rekening in gebracht om de terugstorting van het bedrag en een creditfactuur te voorzien, ed. Dit wordt in mindering gebracht bij de terugstorting en zal vermeld worden op de factuur.

Artikel 6. Geheimhouding en inzagerecht

  1. SH zal alle informatie betreffende de cursist of cliënt die hij/zij verkrijgt bij de uitvoering van haar diensten vertrouwelijk behandelen en deze informatie niet aan derden ter hand stellen, behoudens voor zover SH daartoe wettelijk verplicht is of aan SH hiervoor van de cursist of cliënt schriftelijke toestemming heeft verkregen.
  2. SH zal een geheimhoudingsplicht, zoals beschreven in lid 1, opleggen aan haar medewerkers en aan eventueel ingeschakelde derden.

Artikel 7. Tarieven

  1. De tarieven voor een sessie, workshop of cursus zijn gebaseerd op de meest recente tarievenlijst en/of worden vermeld bij het afsluiten van de overeenkomst.

Artikel 8. Betaling en facturering

  1. Een sessie of workshop dient direct na de voltooiing hiervan contant of via een bankoverschrijving te worden voldaan.
  2. De betaling van een cursus dient uiterlijk op de dag van de start te worden voldaan. Op verzoek van de cursist of cliënt kan een kwitantie worden verstrekt.
  3. Ingeval een sessie, workshop of cursus wordt geannuleerd en hiervoor kosten zijn verschuldigd, zoals aangegeven in Artikel 5., zal cursist of cliënt hiervoor van SH een factuur ontvangen.
  4. Tenzij mondeling of schriftelijk anders overeengekomen, dient de cliënt of cursist de factuur binnen 14 dagen na factuurdatum zonder enig beroep op verrekening aan SH te betalen.
  5. We doen er alles aan om het betaal en afreken proces zo gemakkelijk en veelzijdig mogelijk te maken. Als de cursist of cliënt niet via de gegeven mogelijkheden van een dienst (o.a. een workshop, cursus of sessie) kan afrekenen en een andere betaal methode vraagt die niet aangeboden wordt bij de desbetreffende dienst, worden er €25,- incl. aan administratiekosten in rekening in gebracht.

Artikel 9. Aansprakelijkheid

  1. Bij de uitvoering van een sessie, workshop en cursus door SH is sprake van een inspanningsverplichting.
  2. SH is niet aansprakelijk voor enige schade aan of vermissing van persoonlijke eigendommen of persoonlijk letsel dat veroorzaakt is door of verband houdt met deelname aan een workshop, cursus of sessie of schade door de annulering van een workshop, cursus of sessie tenzij SH opzet of grove schuld kan worden verweten.
  3. Gereedschap en materialen die ter beschikking staat van cursisten blijft te allen tijde eigendom van SH, behalve wanneer een vooraf aan het gebruik overeengekomen vergoeding door cliënt/cursist aan SH is betaald. De cliënt/cursist dient zorgvuldig om te gaan met ter beschikking gestelde materialen en gereedschap. Door de cliënt/cursist aangebrachte schade aan gereedschap en bezittingen van SH zullen worden verhaald op de cliënt/cursist, op basis van vervangingswaarde of herstelkosten.
  4. SH geeft op geen enkele wijze een geneeskundige garantie af noch is zij op enige wijze aansprakelijk voor medische, psychologische, mentale en fysiologische complicaties, die zich tijdens dan wel na uitvoering van zijn behandeling(en), workshop, cursus bij de cliënt en/of cursist, of na het verkopen van producten aan de cliënt of cursist, voordoen welke niet te wijten zijn aan een zwaarwegende toerekenbare tekortkoming van SH. SH is op geen enkele wijze aansprakelijk voor gevolgschade.
  5. SH is niet aansprakelijk voor zover schade voortvloeit uit het feit dat de cliënt/cursist door SH mondelinge of schriftelijke adviezen niet naar behoren heeft opgevolgd.
  6. De aansprakelijkheid van SH voor schade voortvloeiend uit de door hem/haar verrichte diensten is beperkt tot maximaal de kosten van een behandeling, workshop of cursus. Indirecte schade wordt niet vergoed.
  7. In alle gevallen is iedere aansprakelijkheid van SH beperkt tot het bedrag dat in rekening is gebracht aan de cliënt/cursist.
  8. De cliënt/cursist is verplicht alle maatregelen te treffen die nodig zijn ter beperking van de schade waarvoor hij/zij SH aansprakelijk wil stellen.

Artikel 10. Toepasselijk recht en geschillen

  1. Op de dienstverlening door SH is het Nederlands recht van toepassing.
  2. In geschillen voortvloeiend uit of verband houdend met de dienstverlening door SH die tot de competentie van de rechtbank behoren, is uitsluitend de Rechtbank Midden Gelderland bevoegd.

Artikel 11. Respons via e-mail of telefoon

  1. SH en haar team zullen naar beste kunnen binnen 72 uur antwoord geven op een door de cliënt/cursist gestuurde e-mail, ingesproken voicemail of andere manier van contact opname.
  2. SH biedt geen garantie voor onmiddellijke respons op een bericht van de cliënt/cursist, middels welke manier van communicatie dan ook.

Artikel 12. Content behorende bij cursussen

  1. Cursus - trainingen in groepsverband. Documenten behorend bij een cursus wordt tot 3 maanden na afloop van de cursus beschikbaar gesteld via een van te voren afgesproken kanaal (dit kan Telegram, Box of WhatsApp of een ander kanaal zijn).
  2. Na deze periode zullen de documenten niet meer beschikbaar zijn. Het is de verantwoordelijkheid van de cursist om de documenten en ander geleverde content binnen het tijdsbestek van 3 maanden op te slaan op eigen apparatuur. Daarna worden deze documenten en overige content behorend bij de cursus uit het kanaal verwijderd en derhalve niet meer verstrekt.

Artikel 13. Gebruiksrecht beeld, audio en materiaal

  1. Het is een cursist of cliënt deelnemer niet toegestaan om tijdens live evenementen video- of audio-opnamen te maken die langer duren dan 5 minuten. Ook is het niet toegestaan om langer dan 5 minuten beelden live uit te zenden via social media of andere distributiekanalen, tenzij SH hiervoor vooraf schriftelijk toestemming heeft verleend.
  2. Indien de organisatie opmerkt dat deze regels worden overtreden, kan dit tot gevolg hebben dat je niet langer mag deelnemen aan de workshop/cursus. .
  3. De rechten van het intellectuele eigendom met betrekking tot de workshop en curus, het workshop- en cursus materiaal en eventuele overige stukken/producten met betrekking tot de workshop, cursus of een sessie worden door SH voorbehouden. Zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van SH is de cursist of cliënt niet gerechtigd gegevens uit en/of gedeelten en/of uittreksels van het verstrekte materiaal te openbaren, te exploiteren of, op welke wijze dan ook, te verveelvoudigen tenzij SH hiervoor vooraf schriftelijk toestemming heeft verleend. Overtreding hiervan zal juridische gevolgen hebben.
  4. Het is wel toegestaan om foto’s van afbeeldingen te maken en te publiceren via persoonlijke social media (zonder commerciële doeleinden). Ook is het toegestaan om foto’s te maken tijdens de workshop, sessie of cursus die via persoonlijke social media gedeeld mogen worden.
  5. Beeld- portret- en audio rechten – SH, haar team en organisatie medewerkers kunnen tijdens een workshop of cursus opnamen maken (foto’s, video’s en audio). Het is mogelijk dat een cursist op deze beelden herkenbaar of te zien is of op audio te horen is. SH heeft het recht om deze beelden en audio te gebruiken, bijvoorbeeld voor marketingdoeleinden, websites en social media.

Artikel 14. Klachten

  1. Cursist of cliënt dient een eventuele klacht met betrekking tot de uitvoering van de workshop, cursus of sessie of een met workshop, cursus of sessie samenhangende administratieve procedure schriftelijk kenbaar te maken binnen acht dagen na afloop van de sessie of de betreffende workshop of de startdatum van de cursus en deze te richten aan SH. Aangaande de klacht zal een schriftelijke reactie volgen.
  2. Eventuele klachten aangaande de factuur dienen binnen acht dagen na factuurdatum schriftelijk kenbaar te worden gemaakt, waarna de afhandeling eveneens schriftelijk zal plaatsvinden.
  3. Als een cursist of cliënt naar oordeel van SH hinder veroorzaakt tijdens een workshop of cursus, dan houdt SH zich het recht voor om deze persoon te weigeren als deelnemer aan een eventuele volgende workshop/cursus of resterende cursusdag(en).

    Artikel 14. Verklaring
  4. SH verklaart met nadruk geen arts of medisch specialist te zijn. Onderzoek wijst uit dat het werken met de Access Tools en Processen, Systeemherstel en Lijfkrachtherstel, tuinieren en voeding van grote invloed kan zijn op het fysiologisch en mentaal functioneren van elk individu. Daarom raadt Sandra Habers aan dat iedereen die medicatie neemt voor welke fysieke of mentale klacht dan ook, alvorens het beginnen met een sessie, cursus of workshop contact opneemt met de huisarts of behandelend arts of specialist, en het medicijn gebruik onder controle te houden. Een aanpassing in medicatie kan wellicht vereist zijn naar verloop van tijd aangezien sessies de persoon en zijn of haar lichaam in staat kunnen stellen om op eigen kracht te helen. De cliënt is zelf verantwoordelijk voor de keuzes en acties ten aanzien van de cursist of cliënt fysieke en psychologische welzijn en voor de creatie van de cursist of cliënt eigen leven en toekomst.

Harreveld, 24 maart 2023

Sandra Habers